GO - Mikä se on?

Kirjan tiedot

GO - Mikä se on? kansi

GO - Mikä se on?

Kirjasta on arvostelu kirjavinkit.net sivustolla, sekä näytesivuja google books-sivuilla! Myös Japanpop-lehden numerossa 1/2009 on kirjan arvostelu.

Go on ikivanha kaksin pelattava lautapeli. Peli on erittäin suosittu Kaukoidässä, ja sitä pelataan myös länsimaissa ja Suomessa. Tavoitteena pelissä on ympäröidä aluetta. Pelissä on mukana sekä strategiaa että taktiikkaa, mikä tekee pelistä erittäin monipuolisen.

Go - Mikä se on? on kirja kaikille gosta tai sen säännöistä kiinnostuneille. Kirja esittelee gon pelaamista nykyään ja historiassa. Säännöt kirjassa esitetään niin, että ne voi oppia helposti askel askeleelta. Sääntöjen lisäksi selitetään pelin taktiikan ja strategian perusasioita.

Kirja antaa yleiskuvan pelin historiaan ja peliin liittyviin tapoihin. Myös pelaamismahdollisuudet ja pelivälineet esitellään, joten pelin aloittaminen on helppoa.

Säännöt esitetään kirjassa käyttäen atari-gota välivaiheena. Tärkeimpien kappaleiden lopussa on harjoitustehtäviä, jotka varmistavan asian ymmärtämisen ja esittelevät opitun soveltamista. Kirjassa selitetään Japanilaista go-terminologiaa niin, että tavallisen go-aiheisen keskustelun seuraaminen on mahdollista.

Kirjan lopussa on esimerkkipelejä, harjoitustehtäviä, sanasto sekä viitteitä muuhun go materiaaliin.

Kirja on saatavana Gaimportista, verkkokirjakaupoissa (BookPlus, info.fi Suomalainen, adlibris), kustantajalta ja se on tilattavissa kirjakauppoihin.

Sisällys

Esipuhe 5
Go-peli 7
Gon pelaaminen 12
Pelivälineet 17
Gon historia 21
Go nykyisin 25
Gon opettelu 32
Atari-go 35
Kivien vangitseminen 42
Gon säännöt 52
Gon taktiikka 61
Gon strategia 73
Tavat ja turnaussäännöt 81
Esimerkkipelejä 88
Harjoitustehtäviä 101
Go-sanasto 109
Go kirjoissa ja internetissä 114